Advent 2022.

U domu započelo blagdansko raspoloženje.

Advent u domu

U studentskom domu započela božićna atmosfera.

Advent u Studentskom domu Čakovec

Obilježili smo adventske dane u Studentskom domu

Analiza situacije

U Međimurskoj županiji djeluju tri visokoškolske ustanove – Međimursko veleučilište u Čakovcu (studijski programi: računarstvo, menadžment u turizmu i sportu, održivi razvoj) i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu - Odsjek u Čakovcu te Sveučilište u Osijeku – studij sestrinstva.  Prosjek posljednje dvije godine (broj upisanih) na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu i Učiteljskom fakultetu je 3770 studenata, a tek u prosjeku 801 (21%) student uspješno završi studij.

Cijena smještaja u Studentskom domu Čakovec za svibanj 2020. godine

Odluka o cijeni smještaja u Studentskom domu Čakovec za svibanj 2020. godine

Cijena smještaja za mjesec travanj 2020. godine

Odluka o cijeni smještaja za mjesec travanj 2020. godine

Cijepljenje

Obavijest za studente koji su zainteresirani za cijepljenje

Ciljevi projekta

Projektom će se revitalizirati zgrada starog vojnog kompleksa za potrebe prvog Studentskog doma u Čakovcu. Novi dom imat će ukupno 23 sobe, restoran, čitaonicu, prostoriju za relaksaciju, praonicu i zajedničku prostoriju.   Svi redovni studenti koji ne stanuju u blizini mjesta studiranja trenutno putuju ili stanuju u privatnom smještaju, a njihov trošak života mjesečno iznosi u prosjeku oko 2200 kn, od čega u prosjeku za smještaj i režijske troškove potroše 1200 kn. 

Dan Sv. Nikole u studentskom domu

Naše studente ujutro je dočekalo iznenađenje.

Domski bicikli

Studenti doma nabavili "domske" bicikle.

Slobodna mjesta u domu od 1. lipnja 2022.

S početkom lipnja osloboditi će se četiri mjesta u domu.

Od 1. lipnja oslobodit će se četiri mjesta u studentskom domu i to tri ženska i jedno muško mjesto.

Time je bodna granica za useljenje studenata u studentski dom spuštena na 1125 boda. Broj ostvarenih bodova možete provjeriti na oglasnoj ploči u Studentskom domu Čakovec ili na mail adresi studentski.dom@mev.hr.

Zainteresirani studenti s rang liste objavljene po natječaju za subvencionirani smještaj iz kolovoza 2021. mogu se javiti do 17. svibnja 2022. U protivnom smatrat će se da su odustali od smještaja u ak. g. 2021./2022. te će se mjesta dodijeliti ostalim zainteresiranim redovitim studentima visokih učilišta u Čakovcu.

Useljenje u dom moguće je isključivo uz dostavu liječničke potvrde da ne postoje kontraindikacije za smještaj u studentski dom.

Studenti koji svoje pravo na smještaj nisu ostvarili putem natječaja u kolovozu 2021. obavezni su, uz liječničku potvrdu, donijeti i potvrdu referade da su redoviti studenti u ak.g. 2021./2022.  Studenti koji svoje pravo na smještaj nisu ostvarili putem natječaja plaćaju punu, nesubvencioniranu cijenu smještaja u studentskom domu. Cijene su na oglasnoj ploči studentskog doma.

Za više informacija obratite se osobno voditeljici Centra za studentski standard u studentskom domu od ponedjeljka do petka od 7,30-15,30 ili  pak putem  maila - studentski.dom@mev.hr.

.