Projekt

Projekt „Uključivo studiranje“, Međimursko veleučilište u Čakovcu,  provodi se u sklopu natječaja „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“, u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

Projekat koji provodi Međimursko veleučilište u Čakovcu revitalizirat će zgradu 22G starog vojnog kompleksa u Ulici bana Josipa Jelačića za potrebe prvog Studentskog doma u Čakovcu.

Ukupna vrijednost projekta „Uključivo studiranje“ je 8.992.075,00 kuna od čega EU sufinancira 8.866.180,00 kuna. Razdoblje provedbe projekta je od 1.ožujka 2015. do 1.ožujka 2018. godine.  

Novi dom će imati ukupno 32 ležaja u 23 sobe te brojne popratne sadržaje.

U sklopu doma  bit će uređen niz popratnih sadržaja za studente: restoran, kafić, knjižnica, čitaonica, društvena prostorija, sportsko-rekreacijski prostor, skriptarnica/portirnica i praonica/sušionica. Oprema za navedene prostore bit će također kupljena sredstvima projekta. Okoliš doma uredit će se sadnjom  autohtonog drveća i ukrasnog bilja.

Ukupna vrijednost projekta: 8.992.075,00 kuna
Trajanje projekta: od 1.ožujka 2015. do 1.ožujka 2018. godine
Broj soba u novom studentskom domu: 23 sobe
Broj ležaja u novom studentskom domu: 32 ležaja
Trenutni troškovi smještaja studenata (mj): oko 2200 kn
Troškovi smještaja studenata u domu (mj): 500-750 kn
Dodatni sadržaji: restoran, čitaonica, prostorija za relaksaciju, praonica i zajednička prostorija

Analiza situacije

U Međimurskoj županiji djeluju tri visokoškolske ustanove – Međimursko veleučilište u Čakovcu (studijski programi: računarstvo, menadžment u turizmu i sportu, održivi razvoj) i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu - Odsjek u Čakovcu te Sveučilište u Osijeku – studij sestrinstva.  Prosjek posljednje dvije godine (broj upisanih) na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu i Učiteljskom fakultetu je 3770 studenata, a tek u prosjeku 801 (21%) student uspješno završi studij.

Ciljevi projekta

Projektom će se revitalizirati zgrada starog vojnog kompleksa za potrebe prvog Studentskog doma u Čakovcu. Novi dom imat će ukupno 23 sobe, restoran, čitaonicu, prostoriju za relaksaciju, praonicu i zajedničku prostoriju.   Svi redovni studenti koji ne stanuju u blizini mjesta studiranja trenutno putuju ili stanuju u privatnom smještaju, a njihov trošak života mjesečno iznosi u prosjeku oko 2200 kn, od čega u prosjeku za smještaj i režijske troškove potroše 1200 kn. 

Podrška Međimurske županije na čelu sa županom Matijom Posavcem

Međimurska županija na čelu sa županom Matijom Posavcem od početka projekta pruža potpunu podršku projektu „Uključivo studiranje“ kako bi međimurski studenti imali što bolji položaj te lakše studirali na području Međimurja.