Smještaj

O smještaju u Studentskom domu Čakovec

Studentski dom Čakovec otvoren je 2018. godine te nudi smještaj za redovite studente čakovečkih visokih učilišta. Kapacitet doma je 39 ležajeva smještenih u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama.

Odvojena prostorija kupaonice/wc-a nalazi se u sobi ili je smještena između dviju soba tako da maksimalno 3 studenta dijele jednu kupaonicu/wc.

Studentima je dostupna domska posteljina koja se mijenja svaka 2 tjedna.

Usluga pranja i sušenja rublja dostupna je uz naknadu od 30 kuna, a glačalom i daskom za glačanje studenti se mogu poslužiti bez naknade.

Na katu je mala čajna kuhinja opremljena indukcijskom pločom za kuhanje i hladnjacima.

Zgrada ima implementiran sustav pametnih soba koji omogućuje automatsko zatvaranje prozora u slučaju kiše, ulazak u dom i sobe putem elektronskih ključeva/kartica te reguliranje odnosno automatski prekid električne energije pri izlasku iz sobe kada se elektronski ključ/kartica izvadi iz odlagača.

Prehrana je studentima osigurana u studentskom restoranu koji se nalazi u samom studentskom domu. Studenti smješteni u domu ostvaruju razinu prava na prehranu koja im omogućuje do tri subvencionirana obroka dnevno.

U svim prostorijama doma dostupan je besplatni Wi-Fi internetski pristup.

Od popratnih sadržaja studentima je na raspolaganju knjižnica s čitaonicom opremljenom računalima.

Studenti se mogu družiti i rekreirati u sobi za sport i rekreaciju u kojoj su stol za stolni tenis, stolni nogomet, švedske ljestve i strunjače. U dvorištu doma nalazi se street workout poligon.

Studentski dom smješten u blizini centra grada i nadomak je zgrade Međimurskog veleučilišta u Čakovcu što studentima omogućuje dolazak na ispit ili predavanje za manje od minute.

Pravo na smještaj u Studentskom domu Čakovec studenti ostvaruju temeljem natječaja za subvencionirani smještaj koji se objavljuje svake godine krajem lipnja odnosno početkom srpnja.